NIRWANA CATERING

April 16, 2016

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdullillah..

Bersyukur dikurniakan sedikit masa untuk menulis blog. Kali ni nak cerita pasal NIRWANA CATERING .

Alkisah, baru2 ni I temankan my sis untuk proses tempahan Catering. Al maklumlah, majlis dah tak lama. Catering yang my sis ambil ni adalah yang sama dengan Catering I gunakan sewaktu majlis perkawinan I dulu. Pakej yang diambil pun sama. My mum kata setakat ni dia berpuas hati dengan perkhidmatan catering Nirwana ni.



Tapi my sis tak amik baju sanding sbb baju baru xada.So baju sanding tu ambil dari butik luar. Just ambil katering dengan makeup.



kalau dapat design hall macam ni pon ok kan? tapi ribbon kat kerusi tu kalau warna pastel lagi cunn. Macam I pulak yang nak kahwin lagi skali.

ahahahahaha!









You Might Also Like

9 ulasan

  1. Lawanyaa! Terutama gambar yang last sekali. Warna kegemaran :)

    BalasPadam
  2. wow..berbaloinye pakej yang disediakan..nak dapat harga macam tu untuk pakej yang bersesuaian susah nak jumpa sekarang ni..mostly dah up jadi pakej RM10-RM12..huhuhu jom visit entry terbaru AB Teacher, malaslah nak buat essay !

    BalasPadam
  3. Cantik sangat decoration. Suka ! ♥☺♥☺

    BalasPadam
  4. outdoor wedding tu kat mana lak dia buat . mcm best lah pulak ...

    BalasPadam
  5. Hi Syifa, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    BalasPadam
  6. Assalamu’alaikum wa rahmatullahi wa barakaatuh..

    RAYUAN SUMBANGAN MEMBAIKPULIH MAAHAD.

    Dato’/Datin/Tuan/Puan;

    Pihak Maahad al-Azhar (MAZHAR), dengan rendah hati memohon rayuan sumbangan daripada pihak Dato’/Datin/Tuan/Puan untuk sama-sama menghulurkan bantuan bagi membaikpulih banggunan sedia ada yang telah disewakan untuk tujuan pemgajian.
    Untuk pengetahuan pihak Dato’/Datin/Tuan/Puan, Maahad al-Azhar adalah sebuah maahad yang ditubuhkan untuk mendidik anak-anak pelajar mendalami ilmu agama dalam pengkhususan pengajian Bahasa Arab secara sepenuh masa. Pelajar-pelajar di Maahad al-Azhar akan didedahkan dengan suasana manhaj al-Azhar, Mesir di mana para tenaga pengajar akan menggunakan kaedah pengajaran 80% menggunakan Bahasa Arab.
    Di bawah ini disertakan senarai kos-kos yang amat diperlukan bagi tujuan pengubahsuaian dan pembaikan:
    1. Kerja-kerja pembersihan dan pembuangan sampah-sampah = RM 1,000.00
    2. Papan partition – 50 keping x RM 20.00 = RM 1,000.00
    3. Besi partition – 100 batang x RM 5.00 = RM 500.00
    4. Siling kapor – 40 keping x RM 15.00 = RM 600.00
    5. Besi siling – 30 batang x RM 5.00 = RM 150.00
    6. Fleksi – 2 beg x RM 40.00 = RM 80.00
    7. Skru – 5 kg x RM 30.00 = RM 150.00
    8. Cat dinding – 5 tong x RM 130.00 = RM 650.00
    9. Cat siling – 2 tong x RM 150.00 = RM 300.00
    10. Set tandas – 3 set x RM 500.00 = RM 1,500.00
    11. Kipas siling – 7 buah x RM 300.00 = RM 2,100.00
    12. Lampu siling – 15 buah x RM 50 = RM 750.00
    13. Pantry – 1 set x RM 3,000.00 = RM 3,000.00
    14. Wiring = RM 2,000.00
    15. Karpet = RM 4,500.00
    16. Upah kerja – 4 pekerja x RM 1,500.00 = RM 6,000.00
    Jumlah Keseluruhan yang diperlukan = RM 24,280.00

    Kepada sesiapa yang berminat untuk membantu, boleh terus bank in ke akaun CIMB: 8009081488 di atas nama MAAHAD AL AZHAR atau boleh terus berhubung dengan wakil Maahad al-Azhar di talian 019-6068510.
    MAAHAD AL AZHAR
    No. 10-M, Jalan Hentian 1A,
    Pusat Hentian Kajang, Jalan Reko,
    43000 Kajang, Selangor.

    Segala jasa baik Dato’/Datin/Tuan/Puan, amatlah kami hargai dan berbanyak-banyak ucapan terima kasih di atas keperihatinan daripada pihak kami buat yang membantu.
    #: Mohon disebarkan kepada kenalan-kenalan serta group.

    BalasPadam

Google+ Badge

COMMENT

recent posts