How To Explore Gold Coast & Beyond Like A Local In 5 Days?!!

GOLD COAST

Love to travel? Gold Coast Australia? Why not ? Get more Info about Gold Coast trip here

Can you answer 4 simple questions? Great. You might just win a GoPro Hero4 Session!

Nak menang hadiah mudah? siapa yang tak nak kan? Ha..Ford Malaysia nak bagi you all menang dengan menjawab 4 soalan mudah.Apa soalan tu? kenalah tengok sini!

new ford

Win a GoPro Hero4 Session!

8 Chef Wanita Paling ‘Hot’ & Cantik

hot chef

Siapa cakap mostly  the beauty born with no brain? Bukan sahaja cantik malah mereka ini berbakat!! Jom kenali chef2 yang comel ini dengan lebih dekat.Siapa mereka?

Cermat, Kedekut, atau Pelupa??

Hai blogger comel semua.Hahaha.. kali ni I nak tanya sikit , kategori mana satu you all ni? Ahah!! pelik? tapi benar? Okey2 perkara pertama yang  nak minta tolong you all adalah check sikit, peti ais korang tu.. yup, freezer!! but why? Ini I nak cerita sikit.


expired


1) I slalu lupa yang I ada simpan kek/ dessert in my freezer sampaikan satu masa bila check balik, oh
    my!! nak berkulat dah!

2) Kalaukat kitchen tu slalu simpan barang dalam container / tupperware .Lepas tu bekas asal macam
    kotak or wrapper dia yang ada tulis expired date tu I buang.Bila nak guna balik, check2 dah tak
    elok..Expired!!

3) Kadang2 beli coklat, serbuk koko, serbuk pewarna etc untuk baking.Lepas tu bila nak guna, time
   tu jugaklah tengok expired date!! oh my-- dah tamat tempoh!!

4) Simpan buah / sayur dalam freezer sampaikan dah kering & ada yang membusuk!! sebab tersorok,     terlupa, tak nampak, last busuk je :(

5) Beli susu kotak ,lupa nak minum-- expired!!

6) Ini paling kerap!! beli roti Gardenia, konon nak makan, last2 separuh je makan, separuh lagi
    masuk bakul sampai, dah due date---expired!!

APA PENDAPAT you all? Membazirkan?? nak buat macam mana, kadang2 busy sampai terlupa benda2 tu wujud dalam freezer, dalam drawer, dalam cointainer.Kadang2 tak sempat nak masak, kepenatan, balik singgah kedai makan, then sampai rumah tertido...zzzzzz!!Oh MY!! SIAPA ADA PROBLEM macam I ce angkat Kaki!! hihohoh!!

Jom baca lagi benda apa yang kita2 ni selalu lupa nak habiskan sampaikan berbulan2 baru sedar dah EXPIRED??

Mysterious call

Hi guys!! morning.afternoon, night.Huhuhu.

Did you had ever receive a call from these numbers?

+60320750000
+60327874200
+60320366888
+60390768193

Did you know who's the caller? Hm, I'm getting mad & tension receive call from this unknown numbers starting from 2 days ago till today!! I'm not gonna to answer the call of course! Especially when I check it with google & website!!

tanda tanya


Did you know what did I found? Someone had report it was a SPAM  & various report shown that certain call from this Operator number was made to selling their product like a bank loan, credit card, Insurance etc.

Whatever!

But the most crucial part that I want to ask you is, why should they call me again & again since they know that i'm not gonna answer their call? So , I make a decision I'm not gonna reject the call but I will answer it. Let see what will happen.

I will attack them back and take a revenge for stealing time and peace of my day..beware!

spam

Menghampakan!! sangat mengecewakan !!!- Polis Evo

POLIS EVO

Nak dijadikan cerita, dah dua tiga kali sejak filem ni keluar, My Hubby ajak tengok. Tapi macam biasalah I, bukannya suka tengok filem Melayu!  Dahlah jalan cerita ntah apa-apa, mengarut, pastu tak ada nilai-macam sampah!!

Tapi, lepas dengar cerita ni meletup, macam tergerak jugaklah nak tengok..Jujur cakap- ini 1st filem Melayu yang I pergi tengok dekat pawagam setelah sekian lama asyik layan Hollywood etc.

Okey, kami pergi berenam okey, dengan adik2 ipar dan anak2 buah.So, 1st of all macam biasalah - apa lah sangat filem Melayu ni? Masuk je pawagam, I pun cebik.Huh? Tengok 1st babak je rasa lain cikit, hu..ada gaya filem Barat lah..Time orang tua misteri tu jahit peta dalam baju coklat yang lusuh dia, ditemani bunyi dendangan muzik klasik dia di dalam kediamannya yang terletak di celah2 lorong gelap tu...misteri.Huhuhu..konon!!

Pastu muncul plak adengan tembak menembak Shahizey Sam ( I bukan minat sangat dia ni-serius!! sebelum ni rasa mamat ni POYO sesangat!!) TAPI, dalam filem ni rasa dia macho & Bergaya la plak kan? kikiki.Kiranya Shahizey Sam ni Hero dalam filem ni la.POLIS okey? yang penting dalam ni HERO nya diangkat sebagai polis CONTOH!! itu yang penting--BUKAN Samseng, atau Gangster atau TAIKO besar yang hebat!! TENGOK & FAHAM betul2 okey!!!

Ini yang perlu REMAJA2 & ADIK2 akak kat luar tu tengok, IDOLA korang sepatutnya bukannya MAT2 Dadah, Bukan TAIKO besar, Bukan BAPAK2 AYAM, BUKAN GANGSTER & BUKAN SAMSENG!!

Okey tipulah kalau dalam dunia realiti ni tak ada TAIKO besar Gangster n Samseng kan? Tapi tak payahlah nak OVER sangat angkat kehebatan depa tu dalam filem , karang bawak pengaruh buruk lebih lak!!

I puji FILEM POLIS EVO ni.Lengkap dengan nilai persahabatan, kerjasama, kekeluargaan, tanggungjawab, amanah dengan tugas,memang 5 bintang !! Adengan tembak-menembak, bom mengebom, terbakar semua masih boleh diterima akal fikiran- tak adalah berlebih-lebihan dan melampau macam sesetngah filem melayu tu!!
dan yang penting, elemen gurauan dan lawak yang bijak,bersahaja dan santai- bukan dibuat2 dan bukan memperbodohkan penonton berjaya menggeletek hati penonton, spontan!! 

Gurauan sinis rakan sekerja, adengan ejek mengejek adik beradik, sindir-menyindir, semuanya terasa dekat dengan kehidupan realiti.Tak adalah rasa mengarut,terawang-awangan dan rasa janggal sangat! 

I memang suka filem aksi, tapi bukan yang OVER acting dan POLIS EVO memang berjaya tambat hati I.Skripnya bagus, lakonan yang mantap, pelakon yang hebat walaupun sekecil-kecil watak, semuanya berjaya membawakan watak masing2 dengan hebat dan bermutu!!

Dalam filem ni, SHAHIZIEY SAM yang dulu I anggap poyo, tak lagi jadi mamat poyo, ZIZAN RAZAK pun lawaknya nampak bersahaja dan santai, NORA DANISH cakap Terengganu memang comey, dan paling penting gandingan 2 hero filem ni memang menjadi!!

budu

OKEY-Part ni klaka betul masa Zizan campak ikan goreng pada Sam suruh cicah budu.


Oh tak lupa juga, watak Hitam-Orang jahat tu memang Awesome walaupun dalam filem ni mereka tetap tewas di tangan polis!

Pendapat peribadi I, TAK HAIRANLAH kutipan filem ni semakin tinggi sebab ia memang layak mendapatnya.Filem ni memang ada KELAS nya yang tersendiri,Ada kelebihan dan terselit nilai murni, morality, tak melebih-lebih, tidak keterlaluan , dan yang penting masih logik dan dapat diterima akal fikiran I ni.

Macam mana pulak dengan you all?--- Kecewa & hampa sebab ternyata pandangan skeptikal I tentang kehebatan Filem ni jauh tercampak dari realitinya-- > FILEM ni AWESOME, ok??